Hlavní obsah

Zahrada pražského domu ukrývala 52 ručních granátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zahradě rodinného domu v pražských Hostavicích se v sobotu našlo při výkopových pracích 52 ručních granátů. Podle policejního mluvčího Jana Daňka pocházejí z doby před druhou světovou válkou. Lidé v okolí ale podle něj nebyli ve velkém nebezpečí. Výbušniny po nálezu odvezl k likvidaci policejní pyrotechnik.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Desítky granátů odhalily výkopy u domu v Nežárské ulici. "K většímu ohrožení ale nedošlo, nebyla ani nařízena evakuace," doplnil Daněk.

Nálezy starých výbušnin, často z druhé světové války, jsou v Praze stále poměrně časté. Například v červnu našel jeden z obyvatel Střešovic na půdě domu v ulici U Páté baterie funkční granát z druhé světové války.

V květnu byl zase objeven starší granát ruské výroby v bytě v Betlémské ulici v centru města. A na staveništi ve Spálené ulici byl v únoru nalezen nevybuchlý dělostřelecký granát, opět z druhé světové války.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám