Hlavní obsah

Tragická hromadná nehoda kamiónů na mostě stopla Pražský okruh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nehoda šesti kamiónů uzavřela ve středu dopoledne Pražský okruh. Kamióny se srazily na přemostění přes Strakonickou ulici. Jeden z řidičů přišel o život, nejméně čtyři další byli zraněni. Směr k dálnici D5 bude několik hodin uzavřený.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz a dopravniinfo.cz

Článek

Policie vyjela kolem 11. hodiny k nehodě dodávky, která v Lochkovském tunelu narazila do zdi. Po nehodě se v místě vytvořily kolony, v nichž se kolem půl dvanácté srazilo šest kamiónů.

Foto: www.dopravniinfo.cz

Odklízení následku bude trvat několik hodin

Cholupický i Lochkovský tunel musely být uzavřeny. Z jednoho kamiónu se vysypal náklad, v místě zasahuje několik sanitek a vrtulník. „Policie musela oba směry uzavřít,“ doplnil mluvčí policie Tomáš Hulan.

Směr od dálnice D5 k D1 byl po 13:00 zprovozněn. Protější směr bude nehoda blokovat ještě několik hodin.

Foto: www.dopravniinfo.cz

Vrtulník na místě nehody

„Srazilo se šest kamiónů. Zasahovalo tam pět jednotek hasičů, čtyři řidiče museli za použití hydraulického zařízení vyprostit,“ uvedl mluvčí hasičů David Vratislavský.

Řidiči mají dbát pokynů policistů 

„Momentálně byl vyproštěn poslední řidič kamiónu, který bude do nemocnice převezen vrtulníkem. Teprve poté bude vyproštěn smrtelně zraněný řidič,“ řekl v 13:15 Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan. Tři ze šesti kamiónů jsou do sebe hodně zaklíněny.

Foto: dopravniinfo.cz, ČTK

Pražský dálniční okruh uzavřela ve směru od brněnské dálnice D1 k plzeňské D5 nehoda čtyř kamiónů.

„V kamiónech se zranilo pět mužů, z toho jeden smrtelně. Posádky na místě ošetřily tři lehčí a jedno vážné zranění. Tři pacienti, kteří utrpěli zhmožděná poranění různých částí těla, byli následně převezeni do Fakultní nemocnice v Motole. Vážně zraněný muž byl po zajištění vitálních funkcí letecky transportován do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích,” sdělila mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Související témata

Foto: MIlan Malíček, Právo

Jeden z úseků Pražského okruhu, který má být dokončen v roce 2010, je Vestec – Lahovice, nedaleko Zbraslavi.

Řidiči jedoucí od dálnice D1 mají místo objet po Jižní spojce, policejní mluvčí přitom důrazně upozornil, aby řidiči dbali pokynů světelných tabulí a policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám