Hlavní obsah

V továrně v Hradci unikal plyn, začal i hořet

Právo,
Hradec Králové

V továrním areálu ZVU v Hradci Králové, který leží v těsné blízkosti železničního nádraží, došlo ve čtvrtek před 23. hodinou k úniku a následnému požáru plynu. Technický plyn zamořil celkem tři haly, na místě zasahovalo deset jednotek hasičů.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči ochlazovali okolí potrubí a poškozených ventilů.

Článek

„Došlo k požáru technického plynu, který unikal z armatury v jedné z hal. Tím, že rozvody potrubí vedou přes celý areál, tak plyn unikal ještě v dalších dvou halách. V jedné z nich začal hořet také v oblasti ventilu, v další hale došlo k poškození samotného potrubí,“ popsala událost mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči ochlazovali okolí potrubí a poškozených ventilů

Hasiči ochlazovali okolí potrubí a poškozených ventilů a dva z nich ve speciálních oblecích proti sálavému teplu uzavřeli přívody plynu do všech zasažených hal a zabránili dalšímu požáru. Následně uzavřeli hlavní přívod i do celého areálu.

„Po likvidaci požáru provedli hasiči odvětrání objektů a kontrolní měření detekčními přístroji na přítomnost nebezpečného plynu. Příčiny úniku plynu s následným požárem jsou nyní předmětem šetření,“ dodala Žahourková.

Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám