Hlavní obsah

Oloupený muž z Prahy se probudil svázaný v lese pod Buchlovem

Uherské Hradiště

Divoký víkend prožil na Slovácku sedmatřicetiletý muž z Prahy, který přijel do Uherského Hradiště za prací. V pátek večer šel s kamarádem do baru ve Starém Městě a poté na diskotéku do Uherského Hradiště. V sobotu ráno se probudil spoutaný v lese v buchlovských horách. Přišel o peněženku, ve které měl kromě peněz i doklady a platební kartu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Oloupený se na diskotéce bavil ve společnosti několika dívek a dalšího muže. Na místě zůstal i poté, co jeho kamarád odešel domů. Jak ale zábava v ranních hodinách pokračovala dál, muž podle Šabatové neví. Údajně si už nic dalšího nepamatuje.

Ráno se probral v lese a měl spoutané ruce i nohy elektrikářskými plastovými páskami. Zjistil také, že mu chybí peněženka. Protože pásky nešly přetrhnout, spoutaný doskákal k hlavní silnici.

„Tam na jeho mávání zareagovala řidička šedobéžové Škody Fabia Combi. Žena ve věku kolem 50 let, blond vlasů, zastavila a pomocí klíčů mu pomohla pásky na rukou a nohou přeřezat,“ popsala Milena Šabatová z uherskohradišťské policie.

Policie chce svědectví řidičky

Žena ho pak odvezla do Uherského Hradiště. Oloupený muž následně událost ohlásil na policii. „Poté se mu udělalo nevolno, a proto ho kamarád odvezl do nemocnice, kde zůstal hospitalizovaný. Podle lékařského vyšetření měl muž v krvi 1,5 promile alkoholu a v jeho těle se nacházely stopy marihuany,“ dodala Šabatová.

Policisté žádají řidičku Škody Fabia a případné další svědky, kteří by mohli poskytnout informace k této události, aby zavolali na číslo 974 678 748, případně na policejní linku 158. Pachateli loupeže u soudu hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám