Hlavní obsah

Mladík umlátil kamaráda klackem, tělo hodil do vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Jednadvacetiletý mladík se přiznal k vraždě stejně starého kamaráda v Havlíčkově Brodě. Policie ho už obvinila z vraždy a byl vzat do vazby. Útočník svou oběť umlátil klackem a poté ji zatáhl do vody. Po činu mrtvému sebral osobní věci a peníze, které utratil, uvedli v pondělí vyšetřovatelé.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Čin se stal ve středu 17. července v časných ranních hodinách u rybníka Hajdovec v Havlíčkově Brodě. Podle závěrů soudní pitvy obviněný oběť intenzívně bil pevným tvrdým předmětem do hlavy a krku.

„Muž utrpěl vážná poranění, ale přímou příčinou úmrtí bylo udušení vdechnutím krve a vody,“ řekl kriminalista Pavel Kubiš. Podezřelý muž byl zadržen v pátek v poledne.

Motiv činu je podle Kubiše zatím předmětem vyšetřování. „Mohu jen říci, že se zřejmě jednalo o banální osobní spor,“ dodal kriminalista. Obviněný i oběť podle něj byli dlouholetí kamarádi.

Hrozí mu výjimečný trest 

Kriminalisté muže stíhají pro zločin vraždy spáchaný současně s úmyslem obohatit se. „Oběti navíc prohledal oblečení, sebral mobilní telefon, peněženku a další osobní věci. Peníze utratil, ostatní vyhodil do odpadkových košů a kanálů,“ uvedl Kubiš.

Obviněný muž nebyl v minulosti soudně trestán. Hrozí mu trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Případ je devátou letošní vraždou nebo pokusem o vraždu na Vysočině. Osm činů se kriminalistům podařilo objasnit. Neobjasněný zatím zůstává pouze případ nalezeného mrtvého novorozence na Havlíčkobrodsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám