Hlavní obsah

V Kladně zemřel muž, který se otrávil metanolem. Letos je už osmý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

V kladenské nemocnici zemřel v úterý odpoledne třiašedesátiletý muž, který se v ní od pátku léčil po otravě metanolem. Byla nařízena soudní pitva a tělo bylo převezeno do střešovické nemocnice v Praze. Ve středu to řekla mluvčí kladenské nemocnice Michaela Nováková.

Foto: Celní ředitelství Olomouc

Vzorky podezřelých zabavených lihovin se zkoumají v laboratoři. Ilustrační foto

Článek

Ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí a celním úřadem policie intenzivně pátrá po zdroji jedovatého alkoholu. Policie se také snaží najít další lidi, kteří mohli alkohol spolu s mužem konzumovat.

"V úterý probíhaly kontroly kladenských pohostinských zařízení, žádný závadný alkohol zjištěn nebyl," uvedla mluvčí policie.

Muž šel v pátek k sousedům a zkolaboval, sousedé mu zavolali záchrannou službu. Vyšetření zjistilo, že má v krvi velmi vysokou hodnotu metylalkoholu. Byl hospitalizován ve vážném stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení kladenské nemocnice.

Podle policie s největší pravděpodobností nejde o žádný nový zdroj jedovatého alkoholu, ale je to stále důsledek metanolové kauzy z podzimu loňského roku.

Metanolová aféra vypukla loni 3. září. Na otravu jedovatým metanolem zemřely v České republice již čtyři desítky lidí, poškozených je přes 130.

Muž z Kladna je od počátku letošního roku osmou obětí jedovatého alkoholu, většina případů, které policie zaznamenala, skončila smrtí. Lidé umírali například na Kladensku, Opavsku, Olomoucku nebo v Praze. Letošní otravy metanolem už policie vyšetřuje odděleně od hlavní části metanolové kauzy, která začala loni v září.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám