Hlavní obsah

Sto rostlin konopí pro babičku. Výmluvu mladíků vyšetřuje policie

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modrá na Děčínsku

Celníci konopí našli při kontrole dodávky v Modré na Děčínsku v pondělí v noci. Případ předali policii, mladíci jsou podezřelí z nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamné a psychotropní látky. Právo o tom ve středu informoval mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celníci v pondělí v noci pátrali po zboží, které uniklo celnímu dohledu. Hlídka během akce zastavila také dodávku, v níž našla asi 100 deseticentimetrových rostlin konopí v krabicích, sušené stonky, prázdné pytle od zeminy a krabice od filtračního zařízení.

„Řidič celníkům sdělil, že se jedná o sazenice marihuany, které údajně vypěstoval pro nemocnou babičku," dodal mluvčí Jiří Nejedlý.

Celníci předali dva muže ve věku 23 a 25 let policejní hlídce. Oba jsou podezřelí z nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Pokud soud rozhodne o jejich vině, hrozí mladíkům až půl roku vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám