Hlavní obsah

Rybář jel na ryby rozvodněnou Dyjí. Pomoc volal ze střechy auta

Právo, miv

Pramálo smyslu pro zodpovědnost a rozvahy projevil ve středu večer rybář z Kobylí na Břeclavsku. Vjel nedaleko Bulhar autem na cestu, kterou zalila rozvodněná Dyje. Zpět už se nedostal.

Foto: Právo

Hasiči se vracejí ze záchranné mise, při které z vody vytáhli rybáře a jeho utopené auto.

Článek

Rybář měl prý zamířeno na ryby a vjel na zpevněnou lesní cestu, přes kterou se ale valila voda z rozvodněné Dyje. Místo toho, aby se vrátil, pokračoval v cestě až do okamžiku, kdy vyjel mimo vozovku, a auto zajelo do větší hloubky. Nešťastný rybář vylezl na střechu auta a mobilním telefonem volal o pomoc.

„Byl ale tak vyděšený, že nedokázal přesněji určit svou polohu, proto nám dalo dost práce, než jsme zjistili, kde je,“ řekli zasahující hasiči.

Ti zprávu o volání o pomoc dostali v 18:07. Nakonec jej našli. Místní hasiči zajistili traktor, který mu vyjel zaplavenou cestou na pomoc. Auto pak vytáhli na suchou cestu a vrátili se zpět.

„Stačilo by, kdyby měl víc rozumu a nevjel tam. Nemuseli bychom sem jezdit,“ komentovali při návratu ze zaplavené oblasti svou práci hasiči.

Rybáři jsou ale zřejmě stejně nepoučitelní jako vodáci. Podle jejich slov výrazné změny hladiny svědčí rybolovu. Dají se pak ulovit kapitální kusy ryb. Ovšem v některých případech zřejmě za cenu hazardu se životem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám