Hlavní obsah

Žalobkyně zase ujela od nehody, nadýchala přes promile

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá vedoucí domažlického státního zastupitelství a dnes řadová žalobkyně Helena Raková má další průšvih. O víkendu ujela od dopravní nehody, policisté ji později vypátrali a v dechu jí naměřili přes promile alkoholu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podobně se zachovala před dvěma lety, to ji tehdy stálo místo šéfky žalobců, přišla na několik měsíců o řidičák a musela zaplatit pokutu.

„V sobotu jsem byla telefonicky informována, že kolegyně Raková měla dopravní nehodu a při dechové zkoušce byl u ní zjištěn alkohol. Policie zahájila úkony trestního řízení z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ potvrdila Právu plzeňská krajská státní zástupkyně Anna Maříková.

Podle ní se Raková podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Nehodu vyšetřují policisté z Plzně

Co přesně se stalo, nechce policie zatím komentovat. „Přibrali jsme soudního znalce, který by měl propočítat, jaké množství alkoholu v sobě měla řidička v době dopravní nehody. Pak teprve bude jasné, zda případ skončí v rovině trestního stíhání, nebo přestupku,“ řekl Právu krajský policejní ředitel Jaromír Kníže.

Upozornil na to, že s ohledem na transparentnost vyšetřování byl spis přidělen policistům v Plzni.

Podle informací Práva vjela Raková do křižovatky z vedlejší silnice a měla ohrozit vozidlo přijíždějící po hlavní komunikaci.

Jeho řidič včas zareagoval a na poslední chvíli zabránil střetu.

Žalobkyně se snažila z křižovatky vycouvat, při tom narazila do dopravní značky a pak rychle odjela pryč. Přivolaní policisté zjistili, že žena, která z místa ujela, má být právě Raková. Zastihli ji doma, po pozitivní dechové zkoušce údajně tvrdila, že alkohol pila až po nehodě.

Raková funkci státní zástupkyně fakticky nevykonává od loňského července, kdy nastoupila na nemocenskou.

„Od letošního dubna, kdy jí pracovní neschopnost skončila, si vybírala neplacené volno. Mezitím jsme se dozvěděli, že podala rezignaci na funkci státní zástupkyně, takže končí k 30. červnu,“ dodala Maříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám