Hlavní obsah

Policisté čekali na zloděje v křoví, ten k nim skočil, aby se ukryl před svědky

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva zloděje, kteří se specializovali na vloupání do aut, zadrželi v uplynulých dnech pražští kriminalisté. Na jednoho si počkali v křoví, kam k nim doslova skočil, když se chtěl schovat před projíždějícím autem. Na druhého je upozornil všímavý občan. Pachatel stihl během dvou dnů vykrást 20 vozidel.

Policie zadržela sériové zlodějeVideo: Policie ČR

 
Článek

Na prvního zloděje policisté nachystali bezpečnostní akci, při které monitorovali vytipované ulice v Praze-Jarově. Celý květen totiž tamní policisté zaznamenávali zvýšený počet vloupání do vozů Škoda Octavia.

„Policisté se při akci dokonce schovali ve křoví, aby si jich případní pachatelé nevšimli. Tato taktika se jim nakonec vyplatila. Podezřelý muž totiž v jednu chvíli přišel společně s mladou ženou k jednomu ze zaparkovaných vozidel. To začali obhlížet a muž se nakonec snažil do vozidla vloupat. Když pak projíždělo kolem jiné auto, oba uskočili do křoví a chtěli se schovat, ovšem přímo za sebou měli dvojici skrytých policistů,“ popsala zadržení pachatele mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Poškozené vozidlo Škoda Octavia

Třicetiletý recidivista se na služebně přiznal, že odcizil 11 xenonových světel, čímž způsobil škodu asi 400 tisíc korun. Vyšetřovatel muže obvinil z trestného činu krádeže a poškození cizí věci, za což mu hrozí až pětileté vězení. Šestadvacetiletá žena byla po podání vysvětlení propuštěna na svobodu.

Vykrádal vozidlo, ve kterém spal majitel

Policisté z pražského Proseku zadrželi 10. června dalšího zloděje se specializací na Škody Fabie. Ve vozech bral vše, co mu přišlo pod ruku.

„V jednom případě dokonce rozbil okno od vozidla a posadil se na sedačku s tím, že prohledá interiér. Překvapil ho ale muž, který spal na zadním sedadle. Mladík nic z vozidla neodcizil a utekl pryč,“ přiblížila mluvčí policie.

Foto: Policie ČR

Auto po nájezdu sériového zloděje

K zadržení tohoto lapky dopomohl všímavý občan, jenž si v ulici Jablonecká všiml muže, který se snažil vloupat do zaparkovaného vozidla. Zloděj se před hlídkou snažil utéct, policisté ho ale přesto dopadli.

Muž závislý na drogách se na služebně přiznal k 20 případům vloupání, které stihl provést během dvou dnů. Škoda je zatím mnohem nižší než u předchozího pachatele a pohybuje se kolem 40 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Pachatel, který se specializoval na Škody Fabie

„Vyšetřovatel muže obvinil z trestného činu krádeže a poškození cizí věci, za což mu hrozí až tříleté vězení. Obviněný má rovněž bohatou trestní minulost majetkového charakteru, v policejních evidencích totiž figuruje jeho jméno ve více jak dvaceti záznamech,“ konstatovala Rösslerová s tím, že oba muži jsou vyšetřováni na svobodě.

Foto: Policie ČR

Zadržený zloděj

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám