Hlavní obsah

Mladík s tváří andílka se přiznal ke znásilnění a pokusu o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Šestnáctiletý mladík, kterého policisté podezírají z pokusu o vraždu a znásilnění devětadvacetileté ženy v Hradci Králové, se k oběma činům při výslechu doznal. Policie ho už obvinila. Případ vzbudil pozornost, když policie při pátrání po nebezpečném pachateli zveřejnila fotografii chlapce s nevinnou, až dětskou vizáží.

Foto: Policie ČR

Mladík podezřelý ze znásilnění a pokusu vraždy

Článek

"V případě prokázání viny hrozí mladíkovi až deset let vězení," uvedla mluvčí královéhradecké policie.

Policisté o případu informovali v úterý, kdy požádali veřejnost o pomoc při pátrání. Zároveň varovali, že by mladík mohl být nebezpečný. Podezřelého se podařilo policistům zatknout odpoledne v Jungmannově ulici v Hradci Králové.

Postižená strávila ve středu 5. června večer několik hodin na diskotéce Neon na Pospíšilově třídě v Hradci Králové. Před druhou hodinou ranní odešla domů. Z diskotéky se za ní prakticky hned po jejím odchodu vydal mladík, se kterým v průběhu večera hovořila, a během cesty ji pozval k sobě domů.

V sadech Vítězslava Nováka ji napadl, podle obvinění znásilnil a následně se ji pokusil zabít. Žena útok přežila a okolo čtvrté hodiny ráno vyhledala pomoc na vrátnici nedaleké nemocnice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám