Hlavní obsah

Seniorku zachránili v poslední chvíli před otravou plynem

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova v posledním okamžiku zachránili ve čtvrtek odpoledne českobudějovičtí strážníci jednaosmdesátiletou seniorku, které hrozila otrava plynem. Na pomoc je zavolala ženina sestra, která se k ní nemohla dostat do bytu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Krátce před půl pátou zavolala na tísňovou linku paní, která se obávala o život své sestry, jež byla propuštěna den předtím z nemocnice. Zoufale volala, že se sestrou komunikuje přes uzavřené dveře a ta není schopna je otevřít, neboť leží na zemi,“ řekl Právu mluvčí českobudějovické policie Václav Sup.

„Naše hlídka dorazila na místo během pěti minut a zjistila, že z bytu uniká plyn. Protože každé prodlení znamenalo ohrožení života seniorky, rozhodli se ihned jednat, nečekali na hasiče, případně zámečníka a vykopli dveře,“ popsal Právu rychlý zákrok strážníků Sup.

Dodal, že seniorka ležela na zemi, byla při vědomí, slabě chrčela, měla proleženiny v oblasti nohou a temene hlavy a modřiny na předloktí obou rukou.

„Hlídka jí okamžitě poskytla první pomoc a zavolala zdravotnickou záchrannou službu. Samozřejmě odvětrala byt a uzavřela plynový kohout,“ dodal Sup.

Reklama

Výběr článků

Načítám