Hlavní obsah

Muž v Ostravě se otrávil metanolem, podle policie mohlo jít o sebevraždu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Další případ otravy metylalkoholem prověřuje od začátku tohoto týdne ostravská policie. Mrtvý muž byl nalezen v pondělí ve svém domově. Podle policie nemá případ souvislost s loňskou sérií metanolových otrav. Muž pravděpodobně vypil nemrznoucí kapalinu, která byla nalezena poblíž něho. Zřejmě jde o sebevraždu.

Foto: Celní ředitelství Olomouc

Vzorky zabavených lihovin se zkoumají v laboratoři. (Ilustrační foto)

Článek

Do jednoho z ostravských bytů byli policisté přivoláni v pondělí odpoledne. Podezření, že jde o otravu metylalkoholem, již potvrdila pitva.

„Kriminalisté na místě nálezu mrtvého nezajistili žádné láhve od alkoholu. Nicméně byl zajištěn kanystr se zatím neznámou látkou, která byla zaslána rovněž ke zkoumání znalců. Předběžně byla konstatována v zajištěné kapalině přítomnost metylalkoholu. Kanystr byl označen údaji specifické chemikálie,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„Zatím nasvědčují zjištěné informace i možné verzi sebevražedného jednání mrtvého muže. Detailně fakta, která nás vedou k této verzi, zveřejňovat nebudeme vzhledem k aktuální situaci v rodině zesnulého,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám