Hlavní obsah

Šéf florbalového klubu si za znásilnění chlapců definitivně odpyká devět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Za znásilnění a pohlavní zneužití si bývalý šéf jednoho z pražských florbalových klubů Marek Jaroch odpyká devět let ve vězení. Verdikt, který je výsledkem vleklého procesu, potvrdil bez veřejného jednání Nejvyšší soud. V sedmi případech se Jaroch o znásilnění nezletilých či mladistvých chlapců pokusil, jednou čin dokonal.

Foto: Jiří Hardoš, Právo

Marek Jaroch u soudu

Článek

Obhajoba v dovolání zpochybňovala to, zda byli chlapci následkem vypitého alkoholu skutečně bezbranní. Nejvyšší soud sice připustil, že v některých případech o tom lze pochybovat, ale přesto nezasáhl.

„Podstatné je jen zjištění, že obviněný podal úmyslně opakovaně poškozeným alkohol, neboť v tomto ohledu jeho jednání bezprostředně směřovalo k tomu, aby poškozené uvedl do stavu bezbrannosti a aby tohoto jejich stavu zneužil k vykonání pohlavního styku s nimi,“ stojí v rozhodnutí senátu s předsedou Petrem Hrachovcem.

Městský soud v Praze v minulosti Jarochovi dvakrát uložil sedmiletý trest vězení, odvolací soud však vždy verdikt zrušil a kauzu vrátil k novému projednání. Naposledy městský soud trest o dva roky zpřísnil, s čímž už byl vrchní soud spokojen. Uložení mírnějšího trestu městský soud odůvodňoval tím, že Jaroch je sexuální deviant trpící náklonností k dospívajícím chlapcům.

Z revizního znaleckého posudku, který byl vypracován kvůli rozporům dvou dříve zpracovaných expertiz, však vyplynulo, že Jaroch nemocný není. Podle spisu se Jaroch trestných činů dopustil v roce 2001 a pak v letech 2008 až 2010. Většina skutků měla podobný scénář. Jaroch své svěřence údajně nejdříve opil tvrdým alkoholem a poté se je pokusil znásilnit. Muž vinu popíral, kauza je podle něj vykonstruovaná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám