Hlavní obsah

Obsluhu herny lupič postříkal benzínem

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Neobvyklý zastrašovací prostředek si ke svému loupežnému přepadení vybral neznámý pachatel v herně Bonver v Uherském Brodě. Na servírku, která v baru a herně jako jediná obsluhovala, nepoužil hrozbu střelné nebo bodné zbraně, ale začal na ni stříkat benzín.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž, který vešel do baru, se nejdříve rozhlédl, jestli je v podniku pouze servírka. Když zjistil, že tam kromě ní nikdo není, nasadil si pod oči šátek a přišel k servírce stojící za pultem se slovy: Přepadení, naval prachy!,“ přiblížil policejní mluvčí Aleš Mergetal.

Servírka mu nejdříve nerozuměla, proto svůj požadavek opakoval s tím, že zpod mikiny vytáhl plastovou láhev, odšrouboval ji a začal na ženu cákat benzín. „Přepadená servírka sáhla po číšnických flecích a hodila je po něm. Ten je chytil, strčil pod mikinu a odešel z baru ven,“ podotkl mluvčí s tím, že si lupič odnesl sedmnáct tisíc korun.

Žena politá benzínem za moment vyběhla ven a začala volat o pomoc. Nikoho se však nedovolala, proto se vrátila do baru a zavolala majitelce, že byla přepadena. „Po zjištění popisu pachatele začali policisté prohledávat okolní ulice. Lupiče se dopadnout nepodařilo, ale ze svědeckých informací vyplývá, že z baru odběhl uličkou Zámostní směrem k bazénu,“ vysvětlil Mergental.

Pachatel byl podle popisu asi třicetiletý muž štíhlé postavy, výšky přes 180 cm, měl tmavé vlasy po ramena, tmavé oči. Na sobě měl černou mikinu s kapucí, šátek a černé kalhoty. „Pokud by měl kdokoliv poznatky k pohybu podezřelého pachatele v uvedenou dobu v uherskobrodských ulicích nebo by měl jakékoliv jiné informace o loupeži a pachateli, ať je neprodleně oznámí na linku 158,“ požádal mluvčí s tím, že za loupež hrozí viníkovi až desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám