Hlavní obsah

Exekutor v Ostravě zabavoval majetek a našel zbraň

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Při sepisování zabaveného majetku narazil exekutor v úterý 14. května dopoledne v jednom ostravském bytě na střelnou zbraň a munici. Nečekaný nález raději rychle oznámil policistům.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž nález ohlásil na tísňovou linku. Na místo byli vysláni policisté obvodního oddělení, kteří nález potvrdili. Do bytu byli následně povoláni čtyři pyrotechnici a kriminalisté. Ti v bytě objevili krátkou střelnou zbraň, munici a různou pyrotechniku,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Znalci prověřují, o jaký typ zbraně jde, a zda na ni je potřeba povolení. Policie zatím předpokládá, že muž ji držel nelegálně a případ prošetřuje jako nedovolené ozbrojování.

„V bytě nyní pracují kriminalisté, kteří společně s pořádkovými policisty zajišťují místo a věci důležité pro trestní řízení. Některé zajištěné věci pravděpodobně nelze držet bez oprávnění. Tyto závěry ale náleží znalcům,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám