Hlavní obsah

Vltava v Praze vydala dvě mrtvoly. Jedna plula za lodí, druhou našli v elektrárně

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kolemjdoucí v pátek ráno informovali pražské policisty o mrtvole, která plula ve Vltavě u Rašínova nábřeží. O dvě hodiny později byl nahlášen další mrtvý, tentokrát ve vodní elektrárně na Štvanici. Policejní specialisté zatím neznají totožnost mrtvých.

Mrtvola ve Vltavě u pražského Rašínova nábřežíVideo: Novinky

 
Článek

„Mrtvého muže ohlásili krátce před 08:00. Mrtvola plula v přístavišti za lodí Vltava u Palackého mostu,“ informovala Novinky mluvčí pražské policie Eva Kropáčová s tím, že muž ve věku mezi 40 - 50 lety podle prvotních informací nezemřel násilnou smrtí.

Foto: Novinky

Informaci o těle plujícím ve Vltavě policisté dostali kolem osmé ráno.

Kolem 10:00 kriminalisté přijali další oznámení o nálezu mrtvoly, tentokrát ve vodní elektrárně na pražské Štvanici. Tělo bylo objeveno na česlech při jejich čištění. Mrtvolu nabral bagr během výlovu větví a ostatního nepořádku.

"Tělo muže bylo ve značném rozkladu, bude provedena pitva, která určí příčinu smrti. Provedeny budou také testy DNA," řekla Kropáčová.

Policisté vylovili z Vltavy v Praze druhé lidské těloVideo: Jiří Forman, Novinky

Nález těla může souviset s dopravní nehodou, která se na Mánesově mostě stala 5. března. [celá zpráva]

Řidič z doposud nezjištěných příčin vjel na mostě do dvojice chodců, kteří se vraceli z pracovního večírku. Oba skončili v ledové Vltavě a ženu se podařilo po 36 minutách vytáhnout. Záchranáři ji oživili a převezli do nemocnice, druhý den ale zemřela.

Po muži bezvýsledně pátraly desítky policistů a dosud se ho nepodařilo nalézt. "Nelze vyloučit, že jde o tohoto pohřešovaného muže. Na bližší informace je ale zatím brzo," doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám