Hlavní obsah

Vůz smetl z Mánesova mostu dva chodce do Vltavy, po jednom se stále pátrá

Praha
Aktualizováno

Na Mánesově mostě v Praze vjelo auto na chodník a srazilo několik lidí. Hasiči z Vltavy vytáhli ženu, která po nehodě skončila v ledové vodě. Po dalším člověku, který měl skončit v řece, pátrají. "A pátrat budeme dál," řekl Novinkám v 23:00 mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Na Mánesově mostě v Praze vjelo auto do lidíVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Povodí Vltavy na žádost policie snížilo hladinu řeky. Policisté z pořádkové jednotky pročesávají břehy, potápěči policejního prezídia pátrají ve vodě. Policie se soustředí především na úsek mezi Mánesovým a Hlávkovým mostem.

Při nehodě, která se stala krátce před 19:00, skončili podle svědků v ledové vodě dva lidé. Ženu ve věku asi 40 let se podařilo z Vltavy vytáhnout.

"Podařilo se ji oživit a byla převezena do nemocnice," řekl Hulan. "Je ve vážném stavu," doplnila mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Policisté nasadili při pátrání po dalším ze sražených chodců i vrtulník s termovizí, ten však byl po neúspěšném pátrání odvolán.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ženu hasiči vytáhli na náplvce u Nemocnice Na Františku.

O příčinách nehody nechtěl Hulan spekulovat.

Mánesův most byl po nehodě zcela uzavřen, zprůjezdněn byl asi v 21:45.

Podle Ernestové byli na místě nehody ošetřeni dva lehce zranění lidé - jeden z chodců a řidič vozu, který havaroval. Podle Hulana skončil řidič v nemocnici.

Foto: Novinky/Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám