Hlavní obsah

Otec ze Sokolovska lámal dětem ruce a píchal je nožem. Omlouval to depresemi

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Otřesný případ týrání dětí hraničící až s mučením začal v pondělí rozplétat Krajský soud v Plzni. Na lavici obžalovaných usedl Radomír Drahoš (32) ze Sokolovska, který se podle státního zástupce několik let dopouštěl hrubého násilí na svých dvou nezletilých synech. Kopal do nich, lámal jim ruce nebo je píchal vidličkou a nožem.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž ze Sokolovska několik let týral své dětiVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Po jednom z útoků dokonce hrozilo, že šestiměsíční chlapeček nepřežije.

„Udeřil mu hlavou o stůl a pak se slovy ‚chcípni, ty zmrde nechtěnej‘ s ním praštil o zem. Způsobil mu zlomeninu lebky a stehenní kosti,“ popsal otřesné jednání muže žalobce Jiří Komorous. Za pokus o vraždu, týrání a těžkou újmu na zdraví hrozí Drahošovi až 15 let vězení.

Drahoš odmítl u soudu vypovídat. Předseda senátu Jan Špeta tak přečetl jeho výpověď na policii. „Mám deprese, když se rozčílím, tak nevidím, neslyším. Mívám výpadky paměti. Dvakrát jsem se pokusil o sebevraždu, léčil jsem se na psychiatrii,“ tvrdil Drahoš u výslechu na policii.

Byl vzteklý, že malej neustále pláče a já kolem něho musím pořád běhat. Vyčítal mi, že nemáme čas sami na sebe.
Manželka

Kvůli silné cukrovce a zelenému zákalu má invalidní důchod. Podle svých slov byl sám týrán svým otcem. „Třískal nás, nezažil jsem žádnou rodičovskou lásku. Nedokážu být lepší než on.“

Před soudem vypovídala Drahošova manželka Jana. „Malýho mi vytrhl z náručí a hlavičkou mu udeřil o konferenční stolek. Pak ho zdvihl do výšky a praštil s ním o zem. Když jsme jeli do nemocnice, tak po mně chtěl, abych jim tam řekla, že mi vypadl z náruče,“ vzpomínala žena na den, kdy s manželem slavili první výročí svatby.

„Byl vzteklý, že malej neustále pláče a já kolem něho musím pořád běhat. Vyčítal mi, že nemáme čas sami na sebe,“ řekla žena.

Poslední kapkou pro ni bylo, když loni v září zase surově zbil jednoho z chlapců za to, že se počůral. „Mlátil ho hlava nehlava, kopal do něj. Nedokázala jsem jej zastavit. Syn začal zvracet krvavé cucky. Měla jsem strach, že má vnitřní zranění. Vzala jsem obě děti a utekla s nimi z bytu rovnou do nemocnice a vše oznámila,“ uvedla žena.

Děti týral šest let

Podle Komorouse své ratolesti bezdůvodně trestal déle než šest let. Nepomohlo ani to, když se za ně přimlouvala jejich matka.

„Drž hubu, nebo ty parchanty vyhodím z okna i s tebou,“ vyhrožoval jí.

Vztek si na dětech vyléval, když se například počůraly. „Mlátil je pěstí nebo do nich i kopal. Ruce jim kroutil tak silně, že v jednom případě chlapci zlomil vřetenní i loketní kost. Někdy zase po synovi hodil velké plastové auto a způsobil mu hlubokou tržnou ránu na čele,“ uvedl státní zástupce.

Drahošova agrese vůči dětem se stupňovala. Předloni v říjnu jedno z nich zranil na noze vidličkou, druhé zase bodl kuchyňským nožem do zad pod lopatku, stojí v obžalobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám