Hlavní obsah

Střelec od Ikey zabíjel už před 15 lety, teď mu hrozí až doživotí

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská zásahovka v úterý ve Středočeském kraji pochytala všechny tři lupiče, kteří před třemi týdny přepadli vůz bezpečnostní agentury Loomis u Ikey na pražském Zličíně. V noci padla obvinění a v tuto chvíli se rozhoduje, zda na dva z nich bude uvalena vazba.

Pražská zásahovka pochytala všechny tři lupiče ze ZličínaVideo: Novinky/Policie ČR

 
Článek

Střelci, který vpálil celou dávku ze samopalu do vozu, jenž byl opatřen pancéřováním, což zachránilo pracovníkům agentury život, hrozí až výjimečný trest. Za vraždu ve stadiu pokusu by mohl dostat 15 až 25 let, maximálně i doživotí.

Podle informací Novinek tento muž – hlavní aktér loupeže – už v minulosti zabil. Před více než 15 lety na Berounsku při loupeži prostřelil sklo a zranil prodavačku, která později vykrvácela. Hned jak si odpykal trest, naplánoval další akci. Z té si ovšem tentokrát nic neodnesl.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Prostřílené auto bezpečnostní agentury

„Když jsme 25. března v ulici Skandinávská viděli, kolik střel provrtalo vůz, úplně nás zamrazilo. Nepamatuji si, že by někdo vypálil tolik ran a nikoho to nezranilo. Bylo to jistě díky pancéři a také velmi pohotové reakci zaměstnanců agentury, kteří hned zavřeli boční dveře a ujeli,“ zdůraznil vážnost tohoto napadení ředitel pražské policie Martin Vondrášek.

Lupiči přepadli vůz s penězi na ZličíněVideo: Jiří Forman, Novinky

Policisté byli úspěšní při domovních prohlídkách

Další dva kumpáni muže by si mohli pobýt ve vězení pět až dvanáct let za loupežné přepadení.

Téměř 14 dní policisté všechny tři lupiče sledovali a shromažďovali stopy. Největší úlovek se jim však podařil při domovních prohlídkách. „Realizovali jsme pět domovních prohlídek, při kterých jsme objevili šest dlouhých střelných zbraní, tři pistole i samopal škorpion, u kterého nám dnes balistici potvrdili, že jde o zbraň, ze které se střílelo při přepadení před Ikeou,“ popsal pádné důkazy, jež policie nashromáždila, Josef Mareš, šéf oddělení obecné kriminality, která případ vyšetřovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám