Hlavní obsah

Hned dva požáry během jediné noci způsobili bezdomovci na Hradecku

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Hned dvakrát během necelých dvanácti hodin zaměstnali bezdomovci záchranáře na Královéhradecku. Nejprve se ve středu v podvečer rozhořely pneumatiky u opuštěného stavení u Skřivan, nad ránem pak hasiči zachraňovali muže v bezvědomí z hořící šachty parovodu přímo v Hradci Králové.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár pneumatik u Skřivan na Hradecku založený mužem bez domova.

Článek

Ve Stihňově u Skřivan začalo hořet asi v šest hodin večer. „Po příjezdu na místo hořela kupa pneumatik a dalšího odpadu na ploše zhruba tři krát deset metrů. Oheň založil místní muž bez domova, který se popelem ze spáleného odpadu zahřívá,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková a poznamenala, že to nebylo poprvé, co zde tento člověk pneumatiky zapálil. Několik požárních jednotek tu zasahovalo už 25. března.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár pneumatik u Skřivan na Hradecku založený mužem bez domova.

Další výjezd hasičů, tentokrát ve čtvrtek o půl čtvrté ráno, měli na svědomí dva bezdomovci, kteří hledali úkryt před chladem v šachtě parovodu v hradecké městské části Malšovice. „V podzemním prostoru, kde začalo hořet, byli původně dva muži. Jednomu se podařilo utéci, druhý zazmatkoval a zůstal uvnitř. V době příjezdu hasičů byl v bezvědomí, ale po vytažení před odvozem na ošetření už začal komunikovat. Také požár se nám podařilo brzy zlikvidovat,“ popsala zásah mluvčí Žahourková.

„Stává se často, že si tito lidé odizolují parovod, dají si sem matrace a leží na něm,“ potvrdila Žahourková. Proč tentokrát začalo hořet, vyšetřovatelé teprve zjišťují, ale je možné, že se vznítil textil od parovodu nebo požár způsobila svíčka či cigareta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám