Hlavní obsah

Zloděj majiteli oprášil auto od sněhu a pak přímo před ním ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Majitel audi z Doks na Českolipsku se ve středu dočkal překvapení. Když přišel ke svému autu zaparkovanému v ulici Pražská, měl vozidlo očištěné od sněhu a připravené k odjezdu. Následoval ale šok, protože auto se zlodějem uvnitř se pomalu rozjelo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Navzdory námraze a lehkému nočnímu sněžení měl auto před pátou hodinou ranní očištěné a připravené k vyjetí. Nejdříve ho napadlo, že si ve tmě někdo auto spletl a očistil mu to jeho omylem,“ popsala případ mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Pravda však byla zcela jiná a muž zpozoroval, že za volantem sedí cizí chlápek a snaží se spojit drátky zapalování. Majitel se ale do auta dostat nemohl, protože zloděj narušil elektronické zabezpečení vozidla.

Muž tak pouze sledoval, jak se jeho vozidlo pomalu rozjíždí, až odjelo pryč. Jeho hodnota byla vyčíslena na 130 tisíc korun. Policisté po zloději i autě pátrají.

Reklama

Výběr článků

Načítám