Hlavní obsah

Zloději vybrali bankomat, obarvené bankovky nechali na hřbitově

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Velké množství znehodnocených bankovek nechali neznámí lupiči na hřbitově v Uherském Ostrohu na Uherskohradišťsku. Peníze pocházely z vykradeného bankomatu, který se nachází v místním nákupním středisku.

Foto: Policie ČR

Bankovky v hodnotě tisíc a dva tisíce korun byly znehodnocené barvou.

Článek

„V pondělí krátce po páté hodině ráno volaly na linku 158 prodavačky z nákupního střediska ve Veselské ulici. Při příchodu do práce zjistily, že přední dveře nejdou odemknout a dveře ze dvora jsou vypáčené. Na místo vyjela hlídka ostrožských policistů, kteří při vstupu do obchodních prostor uviděli vypáčené dveře k místnosti s bankomatem, který byl rozřezaný a vykradený,“ přiblížil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Foto: Policie ČR

Bankovky v hodnotě tisíc a dva tisíce korun byly znehodnocené barvou.

O chvíli později upozornil policisty na množství rozházených bankovek správce ostrožského hřbitova. Na zemi byly rozfoukané tisícovky a dvoutisícovky. „Všechny byly potřísněné bezpečnostní barvou, která je při vloupání do bankomatu znehodnotila,“ podotkl mluvčí s tím, že jediné, co se při ohledání nenašlo, byly zřejmě neznehodnocené pětisetkorunové bankovky.

Foto: Policie ČR

Odstranit zadní dvířka od bankomatu nedalo práci, s obarvením bankovek však zloději nepočítali.

Celková škoda, kterou pachatelé způsobili, nebyla prozatím vyčíslena. Policisté žádají případné svědky, kteří by měli informace o samotném vloupání nebo o podezřelých osobách a vozidlech, které se mohly v posledních dnech a nocích kolem prodejny pohybovat, ať se s těmito informacemi obrátí na jakékoliv policejní oddělení nebo na linku 158.

V případě dopadení hrozí pachatelům za krádež a poškození cizí věci až osmileté vězení.

Foto: Policie ČR

Bankovky nechali pachatelé rozhozené na hřbitově.

Reklama

Výběr článků

Načítám