Hlavní obsah

Metanolová aféra nekončí, v Orlové hospitalizována další žena

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlová
Aktualizováno

Šestapadesátiletá žena je od středy hospitalizována v nemocnici v Orlové na Karvinsku po otravě metylalkoholem. Je napojena na umělou plicní ventilaci a umělou ledvinu, její stav je vážný. Zdroj otravy nyní zjišťuje policie.

Foto: Celní ředitelství Olomouc

Vzorky zabavených lihovin se zkoumají v laboratoři

Článek

Policie krátce po oznámení hospitalizace ženy vyrazila na místo. „Z dosud zjištěných informací vyplývá, že žena měla alkohol požívat v předchozích dnech spolu s dalšími osobami. Policisté okamžitě apelovali na zúčastněné, aby se rovněž podrobili lékařskému vyšetření. Tyto osoby však dosud nepociťovaly zdravotní obtíže,“ uvedla mluvčí s tím, že policie zajistila několik litrů lihovin, které nyní podrobí expertíze. Alkohol nebyl označen kolky a údajně mělo jít o staré zásoby.

„Lahve nebyly označeny konkrétními etiketami, jen nápisy druhu alkoholu. Vzhledem k aktuálnímu současnému zdravotnímu stavu ženy není komunikace s poškozenou reálná. Zdroj intoxikace tak dosud zůstává nezjištěn,“ dodala mluvčí.

Policie proto znovu apeluje na veřejnost, aby nepožívala alkohol neznámého původu, který není označen kolky.

Metanolová aféra vypukla loni na začátku září. Kvůli otrávenému alkoholu zemřely čtyři desítky lidí, přiotrávených je více než 120. Policie v případu stíhá asi 70 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám