Hlavní obsah

Puch prozradil varnu pervitinu, vařily se ho tam desítky kilogramů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov nad Ploučnicí

Policisté v úterý odhalili varnu drog v Benešově nad Ploučnicí. Podle množství nalezených chemikálií se tu drogy vyráběly v řádech desítek kilogramů, především pervitin. O odhalené výrobně drog informovala mluvčí děčínských policistů Petra Trypesová.

Foto: Policie ČR

Léky potřebné k výrobě drog. Ilustrační foto

Článek

O varně v Benešově se policie dozvěděla díky hlášení na tísňové lince záchranářů. Ti dostali v pondělí informaci o tom, že v benešovské Krátké ulici je cítit neznámá chemikálie. Po vstupu do vnitřních prostor domu nalezli velké množství chemikálií a k případu byli povoláni děčínští kriminalisté.

"Provedli ve zmiňovaném objektu domovní prohlídku, při které zajistili větší množství věcí, jež poukazují na další možnou varnu pervitinu," uvedla Trypesová.

Nalezené chemikálie podle jejích slov vypovídají o masivní výrobě psychotropních látek, především pervitinu, v řádech desítek kilogramů. V souvislosti s domovní prohlídkou nebyl zatím nikdo zadržen.

"Děčínští kriminalisté budou v nadcházejících týdnech pracovat na dalších okolnostech, jež by mohly odhalenou událost směřovat k přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a ke konkrétním osobám," dodala mluvčí.

Varnu drog našla policie na Děčínsku také počátkem února ve Šluknově. Od začátku roku tu byly odhaleny také tři pěstírny marihuany. Drogová kriminalita je problémem celého regionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám