Hlavní obsah

V Krkonoších se srazil skibus s dodávkou, pět lidí se zranilo

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Na silnici mezi Špindlerovým Mlýnem a Špindlerovkou na Trutnovsku se v pondělí dopoledne srazil skibus s dodávkou. Do ohrožení života se dostalo celkem sedm cestujících ze skibusu, v druhé dodávce jel pouze řidič. Vážně zraněné dítě bylo letecky transportováno do královéhradecké nemocnice, další čtyři zranění skončili v nemocnici ve Vrchlabí.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Srážka skibusu a dodávky ve Špindlerově mlýně.

Článek

„Řidič dodávky Volkswagen Transporter, převážející nádrže s naftou a jedoucí ve směru od Špindlerovky, z dosud nejasných příčin vjel do protisměru, kde se srazil s další dodávkou – skibusem Mercedes Vito. V dodávce byl pouze řidič, ve skibusu cestovalo celkem sedm lidí. Po střetu začala hořet jedna z dodávek a plameny přeskočily i na druhé vozidlo. Navíc došlo k úniku převážené nafty,“ uvedla mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ve skibusu jelo sedm lidí, v dodávce pouze řidič.

Nehoda se stala chvíli před jedenáctou hodinou, na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí s cisternou a dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna s další cisternou.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Při nehodě skibusu a dodávky utrpělo zranění 5 cestujících.

„Při příjezdu první jednotky na místo byli všichni pasažéři mimo vozidla. Na místě zasahovali také členové Horské služby, kteří pomáhali lidem ze skibusu. Hasiči po příjezdu na místo začali s hašením obou vozidel a zároveň položili na silnici sorbční dečky, aby zabránili úniku nafty dále po komunikaci,“ doplnila Žahourková.

Foto: LZS Královéhradeckého kraje

Nehoda, jak ji zaznamenala posádka vrtulníku

Požár dostali hasiči pod kontrolu během patnácti minut a krátce po poledni se podařila obě vozidla dohasit. Příčiny nehody šetří policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám