Hlavní obsah

Po unesené pátraly desítky policistů, popíjela v restauraci

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Desítky policistů se ve čtvrtek v noci zapojily do rozsáhlého pátrání po mladé ženě z Šumperka, která neznámému muži na druhý konec republiky zaslala SMS zprávu o svém únosu. Našli ji v pořádku. Popíjela v jedné šumperské restauraci.

Foto: František Kšajt, Právo

Ilustrační foto

Článek

Zprávu o únosu dostal na svůj telefon osmapadesátiletý muž z Plzně. „Na policii krátce po 21. hodině oznámil, že obdržel SMS zprávu, ve které nějaká Katka sděluje, že ji unesli,“ řekl Právu v pátek krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Přesná citace SMS zprávy podle něj zněla: „nemuzu to zvedat, slisel bi me proto pisu spravu prosim vas pomoz te mi na policajty nejde odeslat sprava a volat tam nemuzu sem v kufru auta krvacim z hlavy chce mi neco udelat sumperk tohle je moje cislo zavolejte na policajty pomozte mi prosim.“

Na základě zjištěných informací byla věc předána na policii do Šumperka. „Policisté okamžitě zahájili rozsáhlé pátrání, byl kontaktován i Útvar zvláštních činností v Ostravě k lokalizaci mobilního telefonu poškozené,“ uvedl mluvčí.

Po necelé hodině se podle něj podařilo zjistit, že pisatelem byla 21letá žena z Šumperka. „Dalším cíleným pátráním po její rodině, příbuzných a známých byla žena nalezena v restauraci na Hlavní třídě v Šumperku, kde seděla a popíjela,“ konstatoval Bednařík.

Při výslechu podle něj uvedla, že si jméno a únos vymyslela a poslala na pět různých čísel z cizího telefonu, a to kvůli osobním problémům s přítelem. Případ policisté stále vyšetřují. „Zvažována je i případná trestní odpovědnost ženy,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám