Hlavní obsah

Farmu Bolka Polívky poslal soud do úpadku

– Brno
Právo, pko

Populární herec a mim Bolek Polívka má velký problém. Jeho farma v Olšanech na Vyškovsku je v úpadku. Poslal ji tam brněnský Krajský soud kvůli osmimiliónovému dluhu za stavební práce. Insolvenční návrh podala stavební firma Kaláb už loni v říjnu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Farma Bolka Polívky se potýká s dluhy. Archivní foto

Článek

Dluh vznikl kvůli přestavbě penzionu a budování wellness centra před třemi lety. Na stavbu Polívka získal dotaci ve výši 24 miliónů z fondů Evropské unie, práce ale přišly na 32 miliónů a stavební firma dostala právě jen 24 evropských miliónů, na zbytek marně čeká.

Šéf stavební firmy Tomáš Kaláb už před časem prohlásil, že se snažil s Polívkou jednat a domluvit splátkový kalendář, ale bez výsledku.

Foto: Petr Horník, Právo

Bolek Polívka na farmě v Olšanech

Polívka i jeho partnerka Marcela Černá nárok stavebníků odmítali s tím, že firma provedla některé nevyžádané práce navíc. Další prý odvedla špatně.

Stavební firma ale i před soudem upozornila, že stavba byla řádně předána a nebyla do rozhodnutí soudu reklamována.

„Obecně platí, že společnost v takovémto případě sice může dál normálně fungovat, ale musí se zdržet nakládání s majetkem. Také v případě, že by si chtěla brát další závazky, hrozilo by, že by se odpovědní lidé mohli dopouštět podvodu,“ vysvětlil Právu jeden z brněnských advokátů.

Nyní by v krajním případě mohlo hrozit farmě i rozprodání. Stavebníci se ale nechali slyšet, že nemají na likvidaci farmy zájem a naopak by chtěli, aby dobře fungovala. V polovině května by se měli sejít věřitelé, kteří by pak měli rozhodnout, co dál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám