Hlavní obsah

Agresivní útočníci, kteří napadli fanoušky v metru, odešli od soudu s podmínkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Šestice fanoušků fotbalové Slavie odešla od Obvodního soudu pro Prahu 1 s podmíněnými tresty za to, že loni v září ve vestibulu metra Staroměstská zmlátili dva příznivce Sparty. Jednomu z nich zlomili nos a způsobili otřes mozku. Za pokus o těžké ublížení na zdraví jim hrozilo deset let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Všech šest obžalovaných fanoušků dostalo tříleté podmínky a zákaz vstupu na zápasy Slavie v rozmezí od tří do deseti let. Bude nad nimi dohlížet také probační úředník.

U čtveřice fanoušků se stal rozsudek okamžitě pravomocným, u jednoho ale státní zástupkyně chce spíše nepodmíněný trest, protože byl při útoku nejagresivnější. Jiný fanoušek si ponechal lhůtu pro možné odvolání, žádal totiž odpuštění od potrestání.

Incident se odehrál v neděli 23. září po skončení fotbalového zápasu pražských klubů Slavie a Dukly na stadiónu Na Julisce. Ve stanici Staroměstská se střetlo několik fanoušků, když narazili na příznivce jiného klubu.

Několik mužů napadlo dva příznivce soupeře. Jednalo se o velmi brutální útok, a i přestože oba muži na místě zůstali nehybně ležet, útočníci se k nim opakovaně vraceli a v napadání pokračovali.

Bitka fanoušků Slavie v pražském metruVideo: Policie ČR

Do mužů kopali, bili je pěstmi, šlapali na ně a tahali je po zemi. Celému incidentu přihlíželi cestující ze soupravy metra, která právě byla ve stanici, i cestující na nástupišti. Kriminalisté zadrželi jednoho útočníka ihned po činu, další dva během několika dnů a poslední dvojice se přihlásila sama.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám