Hlavní obsah

Brněnští strážníci zachránili neuvěřitelně zanedbaného psa

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pohnutý osud má za sebou třináctiletý psí nalezenec, který se v úterý dostal do útulku brněnských strážníků. Na zbědovaného křížence upozornil strážníky kolemjdoucí nedaleko řeky Svitavy v ulici Olší v Brně. Ke zvířeti se vypravila hlídka, bez obtíží ho našla a předala do útulku.

Brněnští strážníci zachránili neuvěřitelně zanedbaného psa Video: MP Brno

 
Článek

Během přijímací procedury pracovníci útulku zjistili, že má rozsáhlý zákal na obou očích a kvůli chlupům v uších téměř neslyšel.

„Veterinární techničky a ošetřovatelky zvíře v podobně zoufalém stavu nejméně v uplynulých dvou letech nepamatují. Psovi přerostlá srst zakrývala oči a kvůli kompletně zarostlým tlapkám nemohl téměř chodit," řekl mluvčí strážníků Jakub Gnahem.

Veterinář při podrobnějším vyšetření diagnostikoval kříženci velmi silný šelest na srdci a vodu na plicích a předepsal mu okamžitě léky.

V útulku psa ostříhali alespoň do té míry, aby byl schopen chůze. Zvíře, které zřejmě delší dobu nebylo zvyklé na kontakt s člověkem, bylo umístěno do karantény.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám