Hlavní obsah

S přibývajícím sněhem roste počet nehod, D1 i Pražský okruh kloužou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Husté sněžení, které v pátek zasáhlo celou Českou republiku, začalo v podvečer způsobovat obtíže na silnicích. Mnoho nehod se stalo zejména v Moravskoslezském kraji, ale podobná situace byla i jinde. Dva lidé zemřeli při dopravní nehodě na Novojičínsku. Další minimálně dvě osoby jsou zraněné. U nehody přistával vrtulník. Kluzkou vozovku hlásí server dopravních informací na D1 a také na Pražském okruhu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Nehoda u Starého Jičína

Článek

Nehoda u Starého Jičína se stala okolo čtvrté odpoledne na silnici I/48 u odbočky na Dub. Komunikace byla v té době pokrytá vrstvou sněhu.

Dvatřicetiletý řidič vjel s vozem Citroën z neznámých příčin do protisměru, kde se odrazil od pneumatik cisterny a vrazil do renaultu, který jel za cisternou.

Řidič citroënu i jeho spolujezdkyně zemřeli. Devětapadesátiletý řidič renaultu a jeho spolujezdkyně jsou zraněni. Ženu přepravil vrtulník do nemocnie.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

U nehody přistával vrtulník

Další nehody se staly u Nošovic či u Štramberka. Komplikovaná situace byla rovněž na dálnici D1 v okolí Ostravy, kde se stalo hned několik havárií. Podle informací z dopravních kamer byla dálnice zasněžená a projeté byly pouze koleje.

Se sněhem se museli potýkat i řidiči na Pražském okruhu. I tam během večera havarovalo několik aut. Vesměs se jednalo o lehčí karamboly, při nichž vozy končily ve svodidlech. Povrch okruhu klouže a silnici místy i přes údržbu pokrývá čerstvý sníh.

V hlavním městě jsou však mnohé především vedlejší silnice neošetřené a tvoří se na nich vrstva ujetého sněhu.

Řidiči musí být opatrní i na dálnici D1, podle serveru dopravních informací klouže v pátek večer po celé své délce. Během večera se na ní stalo několik nehod.

Dálnici D8 od Prahy až do Lovosic pokrývá sníh, jsou v něm vyjeté koleje.

Sněžit bude celou sobotu

Meteorologové varovali, že sněžit má na většině území i v sobotu. Řidiči by proto měli přizpůsobit jízdu zhoršeným podmínkám, případně by neměli vůbec vyjíždět, není-li to nezbytně nutné. [celá zpráva]

Už odpoledne v závějích v Orlických horách uvízl vlak na trati z Doudleb nad Orlicí do Rokytnice. Cestující přepravovaly autobusy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám