Hlavní obsah

Spadla mi na nůž, když jsem ho brousil, tvrdil muž po útoku na přítelkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Jednapadesátiletý muž ze Vsetína pobodal v neděli svou o pět let starší družku. Napadená útok přežila jen díky okamžité operaci v olomoucké fakultní nemocnici. Útočníka policie obvinila z pokusu o vraždu. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu deset až 18 let vězení.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační fotografie

Článek

Muž partnerku napadl v ubytovně v Jablůnce na Vsetínsku, kde oba žili. "Slovní ataky přešly ve fyzické napadání a posléze vyvrcholily jedním zákeřným bodnutím. Muž, který si nožem krájel snídani, se ohnal po své družce a vší silou ji bodnul do horní části zad. Vzhledem k tomu, že byli oba dva notně opilí, si na podrobnosti nevzpomínají," přiblížila krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Muž podle ní policistům nejprve tvrdil, že mu partnerka spadla na nůž, když ho brousil, posléze se však k činu doznal. Po příjezdu policie u něj dechová zkouška zjistila 2,9 promile alkoholu.

Žena byla podle policie v ohrožení života. "Utrpěla poranění hrudníku s masivním krvácením, zasaženou měla i bránici a játra. Lékařům se ji podařilo zachránit. Pomoc přišla naštěstí včas, zavolala ji na podnět pachatele dcera oběti, která s nimi bydlela v pokoji," dodala mluvčí.

Letos již policisté ve Zlínském kraji vyšetřují dvě dokonané vraždy a dalších pět pokusů o ně. "Ve všech letošních kauzách se pachatel vždy našel v okruhu známých nebo dokonce blízkých příbuzných. Kriminalisté se shodují, že tolik vražd za první dva měsíce roku doposud nevyšetřovali," uzavřela Macalíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám