Hlavní obsah

Hned dvě kradená auta najednou stíhali policisté, museli střílet

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rušnou noc měli pražští policisté. Nejenže uzavřeli hlavní tah na dálnici D1, kde kontrolovali řidiče, ale během noci taky vypátrali hned dvě kradená auta najednou, jejichž řidiči se snažili ujet. Použít museli varovný výstřel.

Policisté stříleli při pronásledování zlodějů autVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Policisté v městské části Dolní Chabry kolem druhé hodiny ranní hlídkovali v ulici Ústecká, kde si všimli dvou zaparkovaných vozidel, která se rozhodli zkontrolovat. Než tak ale stačili učinit, řidiči obou vozidel nastartovali a začali ujíždět. Pokusy o zastavení byly marné a muži nakonec vjeli do slepé ulice. Odtud chtěl řidič BMW vyjet na hlavní silnici, ale sjel do příkopu. Druhý řidič se pokusil o tentýž manévr a dopadl stejně.

„Dva muži a dvě ženy z aut začali utíkat. Policisté použili při pronásledování varovný výstřel a podařilo se jim zadržet třicetiletého muže. Utíkající trojici zadržely přivolané posily. Všichni byli převezeni na služebnu policie,“ konstatovala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Pronásledování skončilo havárií

Na služebně začali policisté zjišťovat okolnosti celé události. Vozidla BMW a Volkswagen byla odcizena v pondělí v Praze 8. Oba muži, kteří řídili, to navíc měli soudem zakázáno. Policistům se také přiznali, že obě vozidla odcizili. V databázi pak bylo zjištěno, že všechny osoby už měly problémy se zákonem.

13 řidičů pod vlivem drog a alkoholu

Pestrou noc měli policisté již o několik hodin dříve při bezpečnostní akci na ulici 5. května. Během čtyř hodin tam zkontrolovali 834 osob a 786 vozidel. U pěti řidičů při kontrole odhalili přítomnost drog, u osmi řidičů alkohol v dechu. Celkem zaznamenali také 113 přestupků.

Jeden z přistižených řidičů, který řídil luxusní bílou limuzínu, byl pod vlivem marihuany. „Policisté muže vyzvali, aby se podrobil odběru tělních tekutin, s čímž on souhlasil. Výsledky testů ještě nejsou známé. Řidič je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykových látek,“ uzavřela mluvčí policie.

Řidiči po Praze jeli pod vlivem drog i alkoholuVideo: Jiří Forman, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám