Hlavní obsah

Tragická noc v Libereckém kraji, zahynuli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Tragickou noc na pondělí zažil Liberecký kraj. Při požáru rodinného domu v Prysku na Českolipsku zahynula žena. Na železniční trati nedaleko Železného Brodu na Jablonecku zase zemřel po střetu s vlakem muž. Ani jednomu z nich už záchranáři nedokázali pomoci. Oba případy šetří policie, sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Článek

Požár v části obce Horní Prysk byl podle Štrauchové na operační středisko hasičů nahlášen pár minut před 23:00 s tím, že objekt je plný kouře a uvnitř by měla být žena. Na místo vyjely čtyři jednotky.

Hasiči z nedalekého Kamenického Šenova, kteří na místo dorazili jako první, ženu z roubeného domu hned vynesli. "Lékař bohužel konstatoval její smrt," řekla Štrauchová. Požár, který pravděpodobně vznikl od nedopalku cigarety, se nerozšířil a hasiči ho během několika minut zlikvidovali.

K další mimořádné události vyjížděli hasiči půl hodiny před půlnocí nedaleko Železného Brodu. Muže tam srazil vlak. "Dojeli jsme k viaduktu v Železném Brodě, odkud jsme šli pěšky směrem na Líšný zhruba dva kilometry po kolejích," popsal zásah velitel semilských profesionálů Karel Patka.

Muž měl podle něj vážná zranění, kterým podlehl. Nikdo z cestujících zraněn nebyl, trať byla ale na více než dvě hodiny uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám