Hlavní obsah

Řidič havarovaného autobusu mohl dostat mrtvici

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Za úterní nehodou v Brně, při které do stojícího autobusu MHD narazil linkový autobus, mohla být zdravotní indispozice řidiče. Podle rodiny řidiče, kterého museli z vraku kabiny vystříhat hasiči, dostal muž mrtvici. Policisté zatím tuto možnost odmítají komentovat s tím, že pracují s několika vyšetřovacími verzemi. Při nehodě bylo zraněno 19 lidí, nejhůř dopadl právě zmíněný řidič.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Nehoda dvou autobusů v Brně si vyžádala několik zraněných

Článek

Podle mluvčí dopravce BusLine Nikoly Bradíkové se jednalo o velmi zkušeného devětapadesátiletého řidiče. „Informaci o mrtvici nám zavolala jeho dcera, s námi jako se zaměstnavatelem nemocnice nekomunikuje. Muž u nás pracoval od roku 2011, jinak měl ale čtyřicetiletou praxi,“ řekla Bradíková.

Policisté už proti řidiči zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení. „Příčiny nehody jsou stále v šetření, vyloučili jsme možnost technické závady. To, jestli se na nehodě podílela zdravotní indispozice řidiče, nemůžeme v tuto chvíli potvrdit ani vyvrátit,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

V Brně se srazily dva autobusy MHDVideo: Petr Kozelka, Právo

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám