Hlavní obsah

Mladého lupiče hnala prodavačka ven s baseballovou pálkou

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Se zlou se potázal mladý lupič, který si v pondělí k přepadení vybral vietnamskou samoobsluhu v Praze 3. Neodnesl si skoro žádné peníze a po návštěvě mu zůstanou modřiny od baseballové pálky, se kterou ho prodavačka vyhnala.

BEZ KOMENTÁŘE: Prodavačka honila zloděje po ulici s pálkou v ruceVideo: Policie ČR

 
Článek

Prodejnu lupič navštívil v pondělí před polednem ve Viklefově ulici. S nožem v ruce tam ohrožoval vietnamskou prodavačku i s jejím ročním dítětem. Ta mu vydala asi dva tisíce, a když chtěl zřejmě vzít víc, vytáhla na něj baseballovou pálku. Pětadvacetileté ženě se podařilo lupiče vyhnat ven a několikrát ho udeřit.

„Policisté po vyhodnocení kamerových záznamů zjistili, že mladý lupič byl v neděli ve stejné prodejně ve společnosti mladé ženy, se kterou nakupoval. Den poté už pak stál před prodejnou sám. Po patnácti minutách s největší pravděpodobností sebral odvahu a vešel dovnitř,“ řekla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Lupič den před přepadením i s dívkou

Policisté tak pátrají nejen po mladém lupiči, ale i po jeho doprovodu. Muž je ve věku kolem dvaceti let, vysoký asi 175 centimetrů, střední postavy. Oblečený byl do bundy červeno-černo-bílé barvy. V době přepadení měl dioptrické brýle a hovořil česky bez přízvuku.

Mladá žena je ve věku kolem osmnácti let, vysoká asi 160 centimetrů, štíhlé postavy. Má delší hnědé vlasy a během nákupu měla dioptrické brýle.

Foto: Policie ČR

Hledaný mladík

Informace o jejich totožnosti přijme linka 158. Mladému lupiči hrozí za loupežné přepadení až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám