Hlavní obsah

Dlužník ho omráčil, po nabytí vědomí nad sebou viděl ostří sekery

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Dvaačtyřicetiletý zaměstnanec jedné finanční instituce může být rád, že přežil návštěvu u pětatřicetiletého muže z Krhova na Uherskohradišťsku. Místo splátky ho dlužník omráčil, když se probral, stál nad ním se sekerou v ruce. Muži se z domu naštěstí podařilo uniknout.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal ve středu, policie o něm informovala v sobotu. „Pracovník finanční instituce přijel domů za svým klientem, který mu měl dát splátku za úvěr. Když se věnoval dokladům a listinným materiálům, klient ho tupým předmětem udeřil do hlavy a na chvíli omráčil,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí ve Zlíně Jana Macalíková.

Muž podle ní upadl na zem, naštěstí se však včas probral. „Právě ve chvíli, kdy nad ním stál jeho zákazník se sekerou a chtěl ho udeřit do hlavy. Muži se začali prát, nakonec se hostu podařilo dostat z domu a přivolal si pomoc,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní následně násilníka zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu.

Pobodal známého

Stejné obvinění si podle Macalíkové vyslechl i šedesátiletý muž, který v pondělí pobodal v jedné restauraci v Tlumačově svého devětatřicetiletého známého.

„Muži se nejprve hádali. Ostatní hosté se je snažili utišit, což se podařilo jen na chvíli. Muži si přesedli od stolu k pultu a hádka začala nanovo, i s fyzickými ataky. Pachatel měl vzít nůž a svého známého pobodat. Nakonec je ostatní hosté od sebe odtrhli,“ uvedla mluvčí.

Oběma obviněným hrozí až 18 let vězení. „Přesto je vyšetřování obou kauz ještě v plném proudu. Snažíme se zjistit další informace a vyslechnout co největší počet svědků. Mimo jiné potřebujeme u obou případů zjistit motiv,“ dodala Macalíková.

Policisté ve Zlínském kraji zaznamenali v lednu dvě vraždy a čtyři pokusy o ně. Za celý loňský rok evidovali sedm vražd a devět pokusů o ně.

Reklama

Výběr článků

Načítám