Hlavní obsah

Senior dostal za znásilnění postižené dívky podmínku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Pětašedesátiletého muže potrestal královéhradecký krajský soud ve čtvrtek za znásilnění lehce mentálně postižené dívky dvouletou podmínkou se zkušební dobou v trvání čtyř roků. Pachateli přitom hrozilo až dvanáct let za mřížemi. Obžalovaný i státní zástupkyně se vzdali práva na odvolání.

Článek

Obžalovaný senior měl v červnu 2011 podle spisu obžaloby tehdy patnáctiletou dívku, která čekala po škole na autobus v Lanškrouně, vtáhnout do auta a cestou domů měl odbočit na polní cestu, kde měl dívku sexuálně obtěžovat a přes její aktivní odpor osahávat.

„Ani jsem se jí nedotkl. Je to všechno vymyšlené. Sedla si ke mně do auta sama a já ji jen odvezl domů. Nikde jsme nezastavovali,“ tvrdil u soudu muž. Postižená dívka však podle lékařů trpěla po činu posttraumatickou stresovou poruchou a pocitem strachu se trápí dodnes.

„Nemohla spát, v noci brečela. Dodnes ji trápí noční můry. Měla hrozný strach, nikam nechtěla chodit sama. Chci jenom, aby už nikdy neubližoval dětem,“ uvedla u soudu matka postižené dívky, která je vzdálenou příbuznou obviněného.

„Ani nemohu vše popisovat, co mi řekla. Těžko se jí o tom mluvilo, stále brečela a já ji musel dlouze utěšovat. Byl jsem v šoku a nevěděl jsem, jak jí můžu pomoci,“ vypověděl otec dívky. „Když jsem za ním pak zašel a řekl mu, jestli se nestydí za to, co udělal, tak mi jen arogantně odpověděl, že mi k tomu nemá co říct,“ dodal otec dívky.

Šokovaní rodiče tehdy ani celou událost nenahlásili na policii, to udělal až později starosta obce, když se dozvěděl, co se stalo. Podle obviněného však právě sám má se starostou dlouhodobé spory a ty mohly být příčinou trestního oznámení na policii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám