Hlavní obsah

Seniorka kvůli vraždě stanula opět u soudu, obhájce dodal nový posudek

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Případem 70leté bývalé zdravotní sestry Marie Panské, která čelí obžalobě z vraždy a pokusu o vraždu dvou důchodkyň, se v úterý zabývá Vrchní soud v Praze za zavřenými dveřmi. Obhájce soudu doručil nový posudek, na jehož základě je z jednání vyloučena veřejnost. Žena byla v Hradci Králové zatím nepravomocně odsouzena k 30 letům vězení.

Foto: René Chvalina, Právo

Obžalovaná Marie Panská

Článek

Soud s Panskou se v úterý koná s vyloučením veřejnosti. Rozhodl o tom senát vrchního soudu. „Obhájce obžalované dodal v pondělí soudu nový znalecký posudek, na jehož základě bylo rozhodnuto o konání neveřejného jednání,“ vysvětlil Právu mluvčí soudu Jan Fort.

Rozhodnutí se tak veřejnost dozví až poté, co bude doručeno účastníkům řízení.

Panská předloni v srpnu v Ledči nad Sázavou napadla pěstmi a poté tupým předmětem svou 76letou bývalou kolegyni z nemocnice, když ji byla navštívit v bytě poškozené. Podle vlastních slov prý nesnesla její vychloubání, co všechno stará žena koupila svým vnoučatům. Poškozená zraněním podlehla.

Druhá oběť přežila

V říjnu pak Panská v Tmani napadla další 77letou seniorku žijící v tamním domově důchodců. Zaútočila na ni kovovou tyčí a pak ji začala dusit. Ženě se podařilo včas přivolat pomoc.

Panská se bránila tím, že druhá napadená naopak zaútočila na ni, jí se podařilo sokyni odzbrojit a pak ji udeřit do hlavy.

Státní zástupkyně žádala pro údajně nebezpečnou a prakticky nenapravitelnou důchodkyni doživotní trest. Podle znalců vražedkyně není duševně nemocná, trpí však nezvladatelnou nenávistí, je citově chladná a egocentrická. Za své činy necítí žádnou odpovědnost.

Podle obhájce, který podal k vrchnímu soudu odvolání, je 30letý trest, s nímž od prvoinstančního soudu nakonec Panská odešla, nepřiměřeně přísný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám