Hlavní obsah

Policista, který při couvání srazil ženu na přechodu, zřejmě přijde o peníze

Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slaný

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ukončila vyšetřování říjnové dopravní nehody, kdy policista na přechodu nacouval do starší ženy. Trestný čin podle inspekce spáchán nebyl, potrestání policisty se bude zabývat jeho nadřízený.

Foto: Novinky

Řidiče policejního vozu potrestá nadřízený

Článek

„Pracovníci inspekce ukončili prověřování nehody a dospěli k závěru, že se policista nedopustil trestného činu, proto byl případ předán jeho nadřízenému. Ten rozhodne o kázeňském potrestání,“ informovala Novinky mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková serveru Lidovky.cz řekla, že zatím rozhodnutí GIBS nemá k dispozici. Policisté ale s největší pravděpodobností přijdou o část platu kolem 15 procent.

Nehoda se stala 11. října ve Slaném. Řidič začal v jednu chvíli couvat na přechodu pro chodce, i když je to zakázané silničním zákonem, a srazil procházející ženu. Poté vystoupil z auta a pomohl jí vstát.

Celý incident zaznamenal řidič přijíždějícího vozu z boční ulice na kameru umístěnou ve vozidle. Záznam pak umístil na internet.

Policejní auto na přechodu srazilo ženu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám