Hlavní obsah

Opilou osmnáctiletou řidičku honili na Přerovsku, jezdila po cyklostezce

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Opilou řidičku (18) vozidla Volkswagen Passat honili v sobotu krátce před půl devátou večer policisté na Přerovsku. Řidička odmítla zastavit poté, co vjela na cyklostezku a ujížděla až do doby, kdy narazila do policejního vozu. Dívka navíc nevlastnila řidičský průkaz a v autě policisté našli marihuanu.

Foto: Policie ČR

Dívka měla k ujíždění hned několik důvodů

Článek

Policejní hlídka si během služby mezi obcemi Radvanice – Buk všimla auta, které nerespektovalo značku zákaz vjezdu a vjelo na stezku pro cyklisty mezi těmito obcemi.

"Následovala honička, při které pronásledovaný vůz kličkoval po celé silnici, přejížděl z jednoho jízdního pruhu do druhého, prudce vybržďoval policejní vozidlo, aby mu zabránil v předjetí, nerespektoval dopravní značky a ohrožoval ostatní řidiče. Auto bylo dostiženo v Lýskách. Řidička však zastavila až poté, co najela do pravé části policejního vozu,“ řekla Právu v pondělí přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Dívka měla k ujíždění hned několik důvodů

Jeden z členů posádky, třináctiletý mladík, se pokusil zadními dveřmi utéct. Policisté proti němu použili donucovací prostředky, stejně jako proti dalšímu spolujezdci (22).

„Stejně si museli počínat i proti řidičce, když se pokoušela z místa řidiče přelézt na zadní sedadlo. Následně jí naměřili 0,83 promile alkoholu. Zjistili také, že nevlastní žádné řidičské oprávnění. Test na návykové látky byl u ní negativní, stejně tak jako dechová zkouška u nezletilého. Třetí člen osádky dechovou zkoušku odmítl,“ pokračovala mluvčí.

Na místo byla přivolána policejní hlídka se psovodem, který vozidlo prohledal a našel v něm dvě sušené rostliny. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám