Hlavní obsah

Za propuštění syna z vazby, nabídl muž policistovi a žalobci půl miliónu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zřejmě láska k synovi dohnala jednoho muže z Prahy k pokusu o uplacení kriminalisty a státního zástupce, aby 23letého mladíka pustili z vazby. Muž jim za to nabídl půl miliónu korun. V pátek byl ale zadržen při předání části úplatku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Místo osvobození syna dosáhl otec pouze vlastního zadržení.

Článek

Devětačtyřicetiletý muž se rozhodl po svém osvobodit svého syna, který je ve vazbě již dva měsíce za podílnictví a podvod spáchaný v organizované skupině. Za propuštění syna z vazby a navrácení luxusního vozidla nabídl kriminalistovi a státnímu zástupci půl miliónu korun.

Kriminalista však ihned informoval svého nadřízeného. “Následně muž policistovi na čerpací stanici předal první část úplatku, a to 250 tisíc korun. V pátek v dopoledních hodinách předal další úplatek, a to opět 250 tisíc korun přímo státnímu zástupci,“ informovala Novinky mluvčí policie Eva Kropáčová.

U státního zástupce už ale čekali policisté, kteří muže zadrželi a následně obvinili z trestného činu uplácení, za což mu hrozí trest odnětí svobody v délce až šesti let. Podle mluvčí jde o největší případ pokusu o uplacení policisty a státního zástupce za poslední dobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám