Hlavní obsah

S dělníky se v dole utrhla kabina rypadla, tři lidé se zranili

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov
Aktualizováno

Tři lidé, z toho dva vážně, se zranili v pátek půl hodiny před polednem poté, co se s nimi v povrchovém dole Nástup-Tušimice v Březně na Chomutovsku utrhlo rameno opravovaného velkorypadla s kabinou.

Foto: Severočeské doly

U Března na Chomutovsku se v dole utrhlo rameno rypadla a zranilo pět lidí.

Článek

„V kabině v době, kdy se rameno velkostroje utrhlo, pracovalo pět lidí,“ uvedla mluvčí chomutovské policie Marie Pivková. Pro dva z nich musel na místo nehody přiletět vrtulník.

„Jeden z vážně zraněných byl transportován do traumacentra v nemocnici Praze - Střešovicích. Druhý pak do traumacentra v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Jen lehce byl zraněn třetí muž, kterého do chomutovské nemocnice převezla k ošetření sanitka,“ uvedl ředitel ústecké krajské záchranky Ilja Deyl.

„Zranění byli při příjezdu záchranných složek při vědomí a komunikovali,“ uvedl Vladimír Budinský, mluvčí Severočeských dolů, pod které důl patří.

Podle Budinského došlo k nehodě horní stavby odstaveného skrývkového rypadla při opravě nosných lan tohoto velkostroje. „Příčina neštěstí je ve vyšetřování,“ uvedla Pivková. Podle Budinského se rovněž vyčíslují škody.

Reklama

Výběr článků

Načítám