Hlavní obsah

Stalker posílal ženě stovky esemesek, do auta jí dal i sledovací zařízení

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozchod se svou přítelkyní zřejmě neunesl devětatřicetiletý muž z Plzně. O devět let mladší ženě byl pak několik měsíců neustále v patách, posílal jí stovky esemesek, přičemž řada z nich měla vulgární nebo výhružný obsah. Dokonce jí namontoval do vozidla sledovací zařízení, aby mohl lokalizovat její pohyb. Policisté stalkera v pátek zatkli a stíhají ho za nebezpečného pronásledování.

Foto: Patrik Biskup , Právo

Policisté vedou zadrženého stalkera k soudkyni, která rozhodovala o vazbě.

Článek

„To začalo v červenci a postupně gradovalo. Muž byl schopen ženě poslat za dva měsíce čtyřistapadesát sms zpráv. Pětkrát až šestkrát v týdnu hlídkoval před jejím domem, a to i třeba celou noc. Když například viděl, že se ve čtyři hodiny ráno v bytě rozsvítilo, okamžitě ženě napsal, zda tam někoho nemá,“ popsal situaci zdroj, který je do případu zasvěcen.

Policii žena kontaktovala, až když na autě odhalila GPS zařízení. Jakmile to muž zjistil, tak jí měl vyhrožovat, že na ni pošle "tálibánce".

V neděli při  rozhodování o vazbě obviněný stalker soudkyni slíbil, že expřítelkyni už nebude žádným způsobem kontaktovat, a to jak v místě bydliště, tak v zaměstnání. Dušoval se také, že jí nepošle ani jedinou esemesku.

„Důvody vazby jsou na místě, ale nahradila jsem je právě tímto jeho slibem. Pokud jej poruší, půjde okamžitě do věznice. Navíc jsem rozhodla, že zůstane  pod dohledem probačního úředníka,“ uvedla soudkyně Lenka Prýcová, která muže propustila ze zadržení.

Ten při výslechu před soudkyní sám uznal, že jeho jednání není úplně v pořádku. Prý mu stačily tři dny v policejní cele a za další pobyt za mřížemi mu prý už expřítelkyně nestojí.

Za stalking hrozí obviněnému muži maximálně rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám