Hlavní obsah

Na Mělnicku zemřel muž při pití alkoholu, další dva leží s otravou v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolní Beřkovice (Mělnicko)
Aktualizováno

V Dolních Beřkovicích na Mělnicku zemřel v sobotu večer muž při pití alkoholu. Další dva lidé skončili s těžkou otravou v nemocnici. Prvotní testy na přítomnost metylalkoholu v odebraných vzorcích byly negativní, hasiči v testování pokračují.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto.

Článek

Policie zjišťuje, zda je za otravami metanol, nebo oxid uhelnatý. "Vyšetřovatelé jsou na místě a oficiální závěr ještě není. Ale vypadá to, že by mohlo jít spíše o otravu plynem než metylalkoholem," uvedla mluvčí krajské policie Soňa Budská.

Mrtvým je podle mluvčí 48letý muž slovenské národnosti. Příčinu úmrtí by měla v pondělí objasnit soudní pitva. Další dva muži ve věku 40 a 56 let byli podle ní těžce opilí, metanol u nich ale zatím nebyl prokázán. Podle mluvčí středočeské záchranné služby Terezy Janečkové měli náhlé poruchy vědomí a dýchání a oba byli v kritickém stavu. Jednoho z nich museli zdravotníci oživovat.

Hasiči k případu vyjížděli kolem 21:00. "Měli jsme tam chemickou laboratoř z Kamenice. Odebrali jsme vzorky a dělali rozbory. Jedna osoba byla mrtvá, dvě ve vysokém stádiu otravy," uvedla mluvčí.

Pracovníci laboratoře podle mluvčí odebrali 43 vzorků, které budou dál testovat. "Žádný závěr z toho zatím není," řekla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Otrava metanolem potvrzena v Havířově

Dvě otravy metanolem hlásí Havířov. V noci na neděli skončila v nemocnici 48letá žena, její stav je kritický. Následně byl hospitalizován také o sedm let starší muž, který s ženou alkohol požíval.

Oba pacienti podle policie měli požívat alkohol z lahve, která nebyla okolkována. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám