Hlavní obsah

Žena, kterou srazil Janoušek, podepsala dohodu o odškodném

– Praha • Aktualizováno
Právo, Josef Koukal

Jednapadesátiletá Vietnamka, kterou letos v březnu v opilosti srazil svým vozem v Praze podnikatel a lobbista Roman Janoušek, přistoupila na dohodu o náhradě škody. Smlouvu podepsala v pátek a ještě týž den převzala podepsaný dokument i protistrana. Právu to potvrdil právní zástupce poškozené Josef Lžičař.

Foto: Petr Horník, Právo

Žena sražená Romanem Janouškem v doprovodu svého advokáta Josefa Lžičaře.

Článek

„Dnes ověřeně podepsala dohodu o narovnání a druhá strana to převzala. Předpokládám, že příští týden bude definitivně vyřešeno odškodnění plus všechny související náklady,“ řekl advokát.

Podle dřívějších informací Práva je výše odškodnění odvozena od bodového ohodnocení několika zranění, včetně komplikované zlomeniny kotníku, jež žena při sražení Janouškovým vozem utrpěla. Pohybuje se v řádu statisíců, Janouškův advokát Vít Široký však prohlásil, že jeho klient je ochoten částku zvýšit na troj až čtyřnásobek.

Jisté tak jsou dvě věci. Janoušek může u soudu odškodněním argumentovat, čímž by mohl v případě uznání viny minimálně dosáhnout nižšího trestu, a dále protistrana se už v průběhu trestního řízení nebude připojovat k obžalobě s nárokem na náhradu škody.

Janoušek čelí obvinění z úmyslného ublížení na zdraví, za které mu hrozí až deset let vězení. Lžičař si podle svých slov ponechal ve smlouvě prostor pro případné zvýšení nároku, kdyby se do budoucna projevily u poškozené ženy trvalé zdravotní následky. „Ke snížení společenského uplatnění se ambulantní lékaři vyjadřují až po roce,“ vysvětlil Právu advokát.

Soudní proces by mohl začít začátkem příštího roku, znalecké posudky sice měly být původně dokončeny už v listopadu, jejich zpracování se ale protahuje a lhůty státní zástupkyně prodloužila.

Reklama

Související články

Žena sražená Janouškem dostane statisíce

Advokát Josef Lžičař, který zastupuje ženu sraženou podnikatelem Romanem Janouškem, by se měl v nejbližších dnech sejít s Janouškovým zástupcem. Společně se...

Výběr článků

Načítám