Hlavní obsah

Vylákal 17 miliónů, je ale nezvěstný

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Šest let by měl strávit ve vězení Milan Stehlík z Pardubic, kterého Krajský soud v Hradci Králové v úterý uznal vinným z podvodů. Od čtyř podnikatelů postupně vylákal přes 17 miliónů korun, informovala Iva Matušková z tiskového odboru hradeckého soudu.

Foto: Policie ČR

Nezvěstný Milan Stehlík

Článek

Rozsudek není pravomocný, neboť obhájkyně obžalovaného podala odvolání, a státní zástupkyně si ponechala lhůtu k jeho podání. Ale i kdyby odvolání nikdo nepodal, Stehlík by do vězení v nejbližších dnech nenastoupil. Je totiž nezvěstný a pravděpodobně se zdržuje v zahraničí.

Soud Stehlíka uznal vinným, že v letech 2006 až 2007 získal v osmi případech pod různými záminkami vysoké finanční částky, za které měl údajně nakupovat sportovní zboží. Neučinil tak, peníze utratil a půjčky nesplácel.

Celkem soud nařídil, že má obžalovaný vrátit třem poškozeným 14 miliónů korun, další podvedený se má škody domáhat u občanskoprávního soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám