Hlavní obsah

Finská vodka Helsinki Group v neokolkované láhvi může být jedovatá

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští policisté znovu apelují na občany, aby se vyvarovali pití alkoholu, který je v neokolkovaných lahvích. Vzhledem k novým informacím také varují veřejnost před konzumací alkoholu ve skleněné láhvi o obsahu jednoho litru s etiketou VODKA, RECIPE OF FINLAND NEW, HELSINKI GROUP.

Foto: Policie ČR

Neokolkovaná láhev s finskou vodkou, před jejíž konzumací důrazně varuje česká policie. Obsah totiž může být vysoce toxický.

Článek

„Tyto láhve jsou taktéž neokolkované, jejich obsah může být vysoce toxický,“ informovala média krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Dodala, že v současnosti policie prověřuje další možnou intoxikaci dvaašedesátiletého muže. [celá zpráva]

Ten byl hospitalizován v Městské nemocnici Ostrava a dostal norský lék. V současnosti je při vědomí. Policie zatím nemá k dispozici výsledky toxikologických analýz pacienta.

Pokud se i u něj otrava metanolem potvrdí, tak v kraji půjde o 35 přeživších lidí, kteří se otrávili nebezpečným alkoholem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám