Hlavní obsah

Plavci selhalo srdce přímo v bazénu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli zástavě srdce se v úterý ráno málem utopil v bazénu v Opavě sedmdesátiletý muž. K životu se ho snažili nejprve přivést další návštěvníci bazénu, pak i záchranáři. Senior byl poté hospitalizován ve Slezské nemocnici v Opavě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O muži v bezvědomí se záchranáři dozvěděli v 7 hodin. Seniora vytáhli z vody další plavci během dvou minut.

„Po zjištění, že je v bezvědomí a nedýchá, zahájili oživovací pokusy. Po pár minutách pokračovali v resuscitaci i záchranáři,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že podle záchranářů došlo u pacienta k selhání srdeční činnosti. „Kromě nepřímé srdeční masáže bylo nutné také použít defibrilační výboj a muže připojit k přístrojem řízené ventilaci. Za podpory léků a přístrojů se posádce po přibližně půl hodině podařilo obnovit spontánní krevní oběh,“ popsal Huml.

Ve velmi vážném stavu byl důchodce převezen na anesteziologicko-resuscitační oddělení Slezské nemocnice v Opavě. „Momentálně je napojen na umělou plicní ventilaci, je v umělém spánku,“ sdělil mluvčí nemocnice Daniel Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám