Hlavní obsah

Vězeň odmítal poslušnost, tak mu kápo zpřerážel kosti násadou od koštěte

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Až o dvanáct let si může prodloužit pobyt za mřížemi František Goriev. Čtyřiačtyřicetiletý recidivista těžce zranil o čtrnáct let mladšího spoluvězně, který mu odmítl poslušnost. Incident se stal v káznici v Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku. S komplikovanou zlomeninou ruky zraněný muž několik dní trpěl bolestí, vězeňský kápo mu totiž vyhrožoval smrtí, pokud se o tom někomu zmíní.

Článek

„Jednání staršího odsouzeného je kvalifikováno jako zvlášť závažný zločin vydírání s trestní sazbou od pěti do dvanácti let,“ řekla v pondělí Právu Václava Brýdová z Krajského státního zastupitelství v Plzni.

Fyzickému útoku předcházela rozepře, kdy Goriev svému spoluvězni nařídil, aby rozebral postel a připravil mu ji na posilování. Když to poškozený odmítl udělat, Goriev ho začal mlátit po hlavě násadou od koštěte. Přitom na něho křičel, že pokud nebude dělat, co mu řekne, bude pokaždé dostávat rány koštětem.

Napadený muž se snažil chránit hlavu rukama, přičemž utrpěl vážnou zlomeninu loketní kosti. „Ošetřit se nenechal, neboť měl strach o svůj život. Obviněný mu vyhrožoval, že pokud o napadení řekne, zabije ho. Oznámení učinil až později, když už nemohl dál snést bolest a s končetinou vůbec pohnout,“ uvedla Brýdová.

Reklama

Výběr článků

Načítám